Fedtudskillere
Fedt og kloakledninger er ofte en dårlig kombination. Derfor er eksempelvis restauranter, caféer, kiosker, kantiner, bagerier og levnedsmiddelfabrikker udstyret med en fedtudskiller. Fedtudskilleren skal sikre, at fedt ikke udledes videre i kloaksystemet. En fedtudskiller skal renses med bestemte intervaller. Tømningsintervallet er bestemt ud fra, hvor meget fedt og vand der løber igennem.
Hvad er en fedtudskiller?
Der er strenge krav til håndteringen af fedtaffald. En fedtudskiller adskiller fedtet fra vandet, før vandet løber videre i kloaksystemet. Da fedt er lettere end vand, samles fedtet i fedtafskillerens overflade, hvorfra det opsamles.
Tømning af en fedtudskiller skal derfor udføres regelmæssigt. Hvis ikke, risikerer du både lugt og udslip af fedt, som igen kan forårsage forstoppelse og oversvømmelse, eller i værste fald bødeforlæg.