Sådan håndterer du fedt i din kloak i julen

Et stoppet afløb er ubelejligt, særligt hvis huset er fyldt med gæster. Her kommer et par tips til, hvordan du undgår problemer med kloakken i julen.

Hæld fedt i en flaske

Stegefedt, olie og smør bør ikke ende i afløbet. Hvis olie eller fedt stadig er flydende på panden, kan det hældes i en tom flaske eller mælkekarton, før det smides ud. Vil du ikke kaste det flydende fedt i skraldespanden, kan flasken lægges i fryseren og smides ud, når indholdet er størknet.

Lad fedtet fra julestegen størkne

Et fad med fedt bør afkøles, så fedtet stivner. Derefter kan det skrabes af og smides i skraldespanden. Er der stadig fedt tilbage, kan resten tørres væk med køkkenrulle. Bagefter er fadet klar til at blive vasket uden overflødigt fedt.

Kom stearinrester i varmt vand

Julen er højsæson for levende lys og dryppende stearin. Mange rengør lysestagen ved at skylle stearinen ud i vasken med kogende vand, men det flydende stearin størkner hurtigt og kan nemt efterlade et tilstoppet afløb. Læg i stedet lysestagen med stearin i varmt vand. Når vandet er afkølet, vil stearinen ligge på overfladen og kan derefter smides i skraldespanden.

 

Læs mere om hvordan du håndterer et stoppet afløb her

23. oktober 2020

Kloakservice på abonnement giver boligforeninger ro i maven

Norva24’s abonnementsordning til boligforeninger har vist sig som en succes. Med ordningen sparer boligforeninger penge og har samtidig vished om, at kloakkerne bliver vedligeholdt igennem hele sæsonen.

Læs mere

18. maj 2020

Norva24 glæder sig til at hjælpe kunder i Aalborg-området

Norva24 åbner ny afdeling i Aalborg og ser frem til at servicere kunder i området. En aftale med Aalborg Portland har banet vej for en god start i det nordjyske.

Læs mere

6. maj 2020

Norva24 opdaterer vognparken

For os som virksomhed er det vigtigt at vi løbende udskifter vores vognpark, således at vores materiel er fuldt ud funktionelt, samt lever op til gældende krav og standarder og bedst muligt kan servicere vores kunder. Vi har indtil nu modtaget 3 nye biler i 2020, og vi vil modtage yderligere 8 nye biler i indeværende år, som vil være klar til at servicere vores gode kunder i det ganske land.

Læs mere
Se flere