Tjek drift og vedligeholdelse af kloak og brønde i sommerhuset
-og undgå ubehagelige overraskelser

Sommerhussæsonen er lige om hjørnet, og du skal derfor være ekstra opmærksom på vedligeholdelsen.
Især kloakker og brønde skal ses efter for at undgå dyre og ubehagelige overraskelser, lyder det fra kloakekspert.

Ved udgangen af maj måned var der ifølge nye tal fra Danmarks Statistik booket ti procent flere husuger i danske ferie- og sommerhuse til resten af året end sidste år, og samtidig holder mange danskere ferie i eget sommerhus. Det betyder, at slitagen på danske sommerhuse stiger markant i de kommende måneder.

Hos Norva24, der er Nordens største udbyder af kloakservice, anbefales det, at man som sommerhusejer husker vedligeholdelsen, inden sæsonen for alvor går i gang, og inden de ubehagelige og ofte dyre overraskelser spolerer ferieidyllen.

– I ferieperioden belastes kloakker og skjulte rør meget mere end sædvanligt, og vi ser mange, der ikke får klaret vedligeholdelsen i tide. Derfor sker skaden ofte på det mest ubelejlige tidspunkt, hvilket let kan ødelægge en ferie, og derfor råder vi også sommerhusejerne til at give sommerhuset et grundigt renoveringstjek, inden de første gæster melder deres ankomstsiger Robbin Lyth Stabell, der er Area Sales Manager i Norva24.

Robbin Lyth Stabell giver her sine fem bedste råd til, hvordan du bedst muligt sikrer dig mod ubehagelige og bekostelige overraskelser midt i ferieidyllen.

1: Tøm din køkkenbrønd og undgå en tilstoppet brønd

Problemer med en stoppet køkkenbrønd opdages som regel først, når det er for sent. Første tegn er, at vasken stopper til, eller at opvaskemaskine standser og samtidig sender vand op i vasken. Kommer problemet så langt ud, er den eneste løsning at tilkalde en slamsuger. Du skal som hovedregel tømme din køkkenbrønd mindst én gang om året.

2: Tjek og rens nedløbsbrønde

Vær opmærksom på, om dine nedløbsbrønde er tilstoppede. Nedløbsrøret fra tagrenden ender i en nedløbs- eller sandfangsbrønd, der ikke må være fuld af slam og snavs i bunden.
Du bør rense brøndene en gang årligt.

3: Husk tømning og rens af samletank

Samletanken er en stor og lukket beholder, der samler spildevand fra sommerhuset. Tanken er placeret under jorden, og vandet fra tanken løber ud gennem et markdræn.
Den bliver hurtig fyldt, hvis I er mange personer i sommerhuset, og renses tanken ikke regelmæssigt, stopper den til. Løsningen er at få den spulet af en fagmand.

4: Rens sivebrønde og sivedræn jævnligt i sommerhuset

En sivebrønd filtrerer spildevandet fra sommerhuset, og leder det ud på grunden under jorden. På den måde kan det rene vand trænge ned i grundvandet.
Som husejer skal du huske at få renset og tømt din sivebrønd mindst en gang årligt.

5: Rens vandlåse og fjern skidt

Når afløb på badeværelset stopper til, skyldes det ofte, at sæberester, hår, papir eller andet skidt sætter sig fast. Det kan være i brusekabinen eller i håndvasken.
Du bør derfor jævnligt åbne risten eller bundventilen og fjerne skidtet. Husk ved samme lejlighed at rense husets vandlåse, der er placeret under vasken.

Kontakt os:

Aktuelle tjenester