Et stoppet afløb kommer aldrig på et belejligt tidspunkt, og det er ikke sikkert, at du altid selv kan udbedre problemet.
Mange tager sagen i egen hånd og til trods for, at du kan tage dig nogle forbehold, for at undgå et stoppet afløb, kan du ikke altid fikse det hele selv.

Godt at vide – Derfor stopper dit afløb til

Når dine afløb på badeværelset stopper til, skyldes det ofte, at sæberester, hår, papir eller andet skidt sætter sig fast.
Det kan være i brusekabinen eller håndvasken, hvor du ofte selv kan ordne det ved at åbne risten eller bundventilen og fjerne skidtet.
Hvis det derimod er afløbet ved toilettet eller vaskemaskinen, er det typisk sværere at ordne selv.

4 gode råd til hvordan du undgår stoppet afløb

Der er mange forskellige let tilgængelige måder, du kan undgå et stoppet afløb på.
Dette kan imødekommes ved at holde dit afløb ved lige i hverdagen, som kan gøres gennem flere tiltag såsom:

1:
At undgå madrester i køkkenvasken

Smid i stedet madresterne ud i skraldespanden, så de ikke skylles ned i afløbet, da det potentielt kan stoppe hele dit afløb, når det hober sig op.

2:
Fjern hår fra dit afløb i badet

En af de helt store syndere, når det kommer til stoppet afløb, er hår i afløbet. Når vi bader, ryger der automatisk en del hår ned i badet,
men meget af det kan du undgå, hvis du regelmæssigt holder dit afløb i badet frit for hår.

3:
Undgå at hæld flydende fedt fra stegepanden direkte ned i afløbet

Køkkenvasken virker måske som det åbenlyse sted at hælde fedtet i, men det skader faktisk dit afløb gevaldigt.
Vi anbefaler derfor, at du i stedet hælder fedtet i en anden beholder, som du kan smide ud med dit almindelige restaffald.

4:
Hæld kogende vand i dit afløb en gang om ugen

Renser du dit afløb med kogende vand regelmæssigt, undgår du, at store stoppelser hober sig op.
Vedligeholdelse af rørene er essentielt, når det kommer til afløb, da store stoppelser, kan betyde alvorlige problemer for hele afløbet i dit hjem.

Hvad kan man gøre selv, når afløbet er stoppet?

Er uheldet ude og dit afløb er stoppet til, kan du stadig forsøge dig med nogle husholdningsråd, der måske kan løse problemet. Et af dem er at forsøge at skabe undertryk. Ved at skabe undertryk bliver proppen i dit afløb potentiel suget ud. Du skaber undertryk ved at fylde f.eks. vasken halvt op med vand og sætte en svupper over afløbet, hvorefter du pumper op og ned.

Er problemet mere overfladisk, vil du se, at dit afløb begynder at suge vandet ned igen og proppen forsvinder. Dog kan der ligge mere alvorlige problemer bag dit stoppede afløb, hvorfor det altid er en god idé at rådføre sig med professionelle. Er du i tvivl om, hvordan du skal begå dig, når dit afløb er tilstoppet, anbefaler vi altid, at du kontakter professionelle inden for området.

Der er en del metoder, du selv kan forsøge dig med, men i sidste ende er professionel hjælp at foretrække, da du ellers potentielt kan forvolde store skader på dit afløb, hvis det egentlige problem ikke bliver løst korrekt. Professionel rensning af kloakledningerne kan hjælpe dit stoppede afløb her og nu, men kan også medvirke til at forebygge fremtidige problemer.

Kontakt os: