Norva24’s nye genbrugsspuler kan komme til rørledninger overalt

Med Norva24’s nye terrængående genbrugsspuler kan såvel offentlige som private kunder opnå store besparelser, når rørledninger skal vedligeholdes.

I Trekantområdet har Norva24 investeret i en terrængående genbrugsspuler, der kan rykke ud til ellers ufremkommelige opgaver, og som sparer på vandet.

Dermed kan landmænd og kommuner spare tusindvis af kroner i forbindelse med vedligehold og inspektion af drænledninger og kloakrør, der befinder sig under knoldede marker eller andre svært tilgængelige landskaber.

Til sammenligning bruger en traditionel spuler cirka 8000 liter vand i timen.

Udover fordelene ved et lavere vandforbrug sikrer den nye genbrugsspuler markante besparelser for kunderne, fordi udstyret nu kan køres direkte til opgaven. Tidligere skulle der lægges jernplader ud, for eksempelvis for at nå frem til et dræn- eller kloakrør under en knoldet mark, hvilket giver en væsentlig ekstraudgift. Læs mere om, hvordan Norva24 kan hjælpe kommuner med vedligehold.

Firehjulstrukket TV-bil

Til at supplere den terrængående genbrugsspuler har Norva24 fået bygget en bil med firehjulstræk til at lave TV-inspektion. Med en frihøjde på hele 80 centimeter kan den ligesom genbrugsspuleren køre helt frem til brønden, hvor kloak- eller drænrør skal undersøges.

– Når man for eksempel skal anlægge en ny vej, hvor der løber kloakker under, skulle vi tidligere vente med at lave TV-inspektion, til vejen var færdig, fordi vi ikke kunne komme frem med udstyret. Nu kan vi komme endnu tidligere på et nybyggeri, da vi ikke er afhængige af, at terrænet skal være kørefast, og dermed er det markant billigere og hurtigere at udbedre fejl, forklarer Simon Roland.

Uudnyttet potentiale

Fordi mange rørledninger, eksempelvis under marker, er vanskelige og omkostningsfulde at nå ud til, er mange af dem aldrig blevet ordentligt vedligeholdt. Derfor er der ifølge kloakspecialisten masser af opgaver at tage fat på, når det rigtige udstyr er en del af sortimentet.

– Mange opgaver er simpelthen for dyre at løse på traditionel vis, og derfor er det ikke altid blevet gjort. Nu kan vi nemt komme frem overalt, og det giver mange nye forretningsmuligheder – både for landmænd, kommuner og forsyninger i forbindelse med service og vedligehold af eksisterende ledninger såvel som nye, fortæller Simon Roland.