Mange kan nok nikke genkendende til frygten for, at man pludselig har rotter i kloakken, som potentielt kan finde vej ind i hjemmet. Rotter er for de fleste forbundet med ubehag, da mange synes, de er beskidte og ulækre.

Desværre findes der rotter i vores kloakker rundt omkring, særligt i byerne, og engang imellem finder de vej til kloakkerne i private hjem og i nogle tilfælde også indenfor i hjemmene. Ofte kan rotter være smittebærere af forskellige typer af virus og sygdomme, som kan smitte til mennesker, og derudover kan rotter forårsage skader på kloakrørene.

Derfor er det vigtigt, at man ikke bare lader stå til, hvis man mistænker rotteangreb i kloakken eller indenfor i hjemmet. Der er flere måder, hvorpå man selv kan tjekke, om man skulle være så uheldig at have fået rotter i sine kloakker eller i hjemmet.

De typiske tegn på rotter er:

  • Dårlig lugt fra kloakken eller andre steder indenfor
  • Efterladenskaber fra rotterne – det ligner sorte korn
  • Gnavelyde eller pibelyde fra rotterne
  • Rottereder
  • Gnavehuller og sprækker rundt omkring i huset, som eksempelvis i vægge og paneler
  • Huller i terrænet omkring brønde eller i nærheden af kloakledninger
  • Fliser/belægning der pludselig synker

Få hjælp til at tjekke for rotter i din kloak

Selvom det er muligt selv at tjekke for tegn på rotter, kan det være en smule svært. Derfor råder vi altid vores kunder til få hjælp udefra, både hvis man er i tvivl, om kloakken er under rotteangreb, eller hvis man er forholdsvis sikker på, at der er rotter i kloakken. Hos Norva24 har vi mange års erfaring inden for kloakservice, og vores autoriserede kloakmester hjælper dig meget gerne med at tjekke for rotter og andre kloakproblemer.

Vores kloakmester rykker hurtigt ud, og når han tjekker for rotter i din kloak, gør han det ved hjælp af en TV-inspektion. Med en TV-inspektion kan vi undersøge din kloak meget grundigt, så vi enten kan udelukke eller opdage, om der faktisk er rotter, eller om der i virkeligheden er et andet problem, der skal fikses. Efter en TV-inspektion vil du også få en grundigt udarbejdet rapport, så du kender til tilstanden af dine kloakrør – uanset om der er rotter eller ej.

Har du tegn på rotter, hjælper vi dig med at bekæmpe dem

Hvis du har tegn på rotter, eller hvis du får et akut problem med rotter, er det vigtigt at få professionel hjælp, og derfor står vi selvfølgelig klar til at rykke ud hurtigst muligt og hjælpe dig med at bekæmpe dem. Gennem montering af en eller flere rottespærre kan vi lukke kloakken af for rotterne, så de ikke længere har adgang til den, og så du med ro i maven kan slappe af, velvidende at dine kloakker og dit hjem er rottefrit.

En rottespærre er en meget effektiv måde at bekæmpe rotterne på, fordi de simpelthen ikke længere har mulighed for at komme ind i kloakken. Når du får sat en eller flere rottespærre op, er det vigtigt, at du tjekker dem mindst én gang om året, da de ellers kan blive stoppet til, eksempelvis med papir eller andre større ting, der flyder gennem kloakken.

Hvis du ikke selv har lyst til at tjekke din rottespærre, kommer vores kloakmester selvfølgelig meget gerne ud og gør det for dig, så du ikke selv skal stå og bakse med det. Det er dog vigtigt at understrege, at rottespærre altid skal monteres, afmonteres eller genmonteres af en professionel, men du kan godt selv rense din rottespær ved at åbne brønden og skylle med vand.

Hvis du har akut behov for bekæmpelse af et rotteproblem, eller hvis du vil have os til at tjekke dine kloakrør for rotter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 70 120 222.

Ring til os i dag, hvis du har mistanke om rotter i kloakken

Hvis du har akut behov for bekæmpelse af et rotteproblem, eller hvis du vil have os til at tjekke dine kloakrør for rotter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 70 120 222.

Vi kommer hurtigt ud og sørger for, at dit hjem bliver gennemtjekket og rottefrit, så du og din familie kan sove trygt om natten.

Kontakt os: